Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur går det till med värdering?

Här följer några råd inför värdering:

• För preliminär värdering kan du skicka bilder och beskrivning till oss via vårt värderingsformulär.
Ta gärna bilder på eventuella stämplar, signaturer, skador eller annat som kan påverka värdet. Ju skarpare bilder desto bättre.

• Känner du till något om föremålets proveniens så berätta gärna det. Om föremålet har en koppling till en känd plats eller person kan det påverka värdet avsevärt.

• Vår erfarenhet är att ett för högt acceptpris hämmar budgivningen, fråga gärna våra värderare om råd.

• Kommer du med en fylld skåpbil eller ett flertal flyttkartonger med föremål kan du med fördel kontakta oss innan du kommer, på så vis kan vi hjälpa dig bättre genom att ha värderare redo.

• Om du själv inte kan leverera dina föremål till försäljning utan använder dig av en transportör/ombud, ber vi att du först tar kontakt med oss via telefon eller e-post. Detta för att säkerställa att det är föremål som vi kan ta emot till försäljning.

Du är alltid välkommen att besöka något av våra kontor med de föremål som du vill värdera och lämna in till försäljning.
Du behöver aldrig boka tid, våra värderare finns alltid på plats och all värdering är gratis! Men vi rekommenderar alltid att du kontaktar oss innan för en preliminär värdering särskilt om du vill lämna in större eller tunga föremål. Vårt värderingsformulär hittar du här.

OBS! Vi har normalt sett inte möjlighet att hjälpa till med in- och urlastning. Kom ihåg att ta med bärhjälp om du vill värdera t.ex. tunga möbler.

Hemvärdering
Gäller det en värdering av ett helt hem så kan du kontakta oss kring möjligheterna till en hemvärdering. Du kan läsa mer här.
Våra hemvärderare tar gärna emot bilder på föremålen i förväg innan ett besök för att kunna ge dig en så bra värdering som möjligt.

Gäller Sverige:
Ombud som lämnar in föremål för annans räkning måste ha med sig fullmakt och fullmaktsgivarens legitimation eller kopia på legitimation. Fullmakten ska innehålla: Befogenhet för ombudet att lämna in föremål i fullmaktsgivarens namn samt fullmaktsgivarens signatur.

Observera att föremål i jakaranda och palisander tillverkade efter 1947 endast tas emot till försäljning om föremålet åtföljs av giltigt Cites-intyg från Jordbruksverket. Ni finner Jordbruksverkets ansökningsblanketter för dispenstillstånd här:

Blankett 1.
Blankett 2

Norrköping:
Kontakta våra hemvärderare i Norrköping; hemvärderare är fullt tillgängliga för värdering och inlämning.*

Hemvärdering - Norrköping med omnejd:
Rolf Lundqvist +46 (0)11-470 88 04
e-post: rolf.lundqvist@bukowskis.com
Mats Belin +46 (0)11-473 14 35
e-post: mats.belin@bukowskis.com

Gäller Finland:
I Helsingfors sker all värdering, in- och utlämning samt visning på Bukowskis, Mastgatan 4-6, Gamla Hamnen.


Kommentarer

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.